Taide alastonkuvaus

Tietoa...

© 

Copyright

Mauri Mäkinen

Sivun ylös

Minä

Olen 50+ vuotias ( kuva oikealla) harrastaja valokuvaaja. Valokuvannut olen yli 40 vuotta. Toki pieniä taukoja kuvaamisessa on välillä ollut. Taide alastonkuvaksesta kiinnostuin kun olin itse ensin ollut alastonmallina ja tätä valokuvausmuotoa olen kuvannut intensiivisemmin noin 8 vuotta.

Kuvauksista

Meillä on koira ja kissa joten niille ei tietenkään saisi olla allerginen koska kuvaan kuitenkin kotonani ja vaikka kuinka imuroisi ja tekisi muita taikoja niin aina sitä hilsettä jää. Kuvauksissa menee noin 2-6 tuntia riippuen ihan mitä kaikkea kuvataan sillä samalla kertaa voidaan kuvata sekä taidealaston ja boudoir sekä vieläpä jotain muutakin. Aikarajaa kuvauksissa ei ole vaan kuvataan ihan fiiliksen mukaan. Kuvauksiin kannatta tulla ihan omana luonnollisen itsenään koska kaikenlainen poseeraaminen ,yrittäminen yms. näkyy myös kuvissa.
Kuvauksista tehdään kirjallinen sopimus missä määritellään mm. kuvien käyttö,säilytys, jne. Kuvia tulee yleensä noin 200-300 kpl ja niiden käsittelyyn menee aikaa noin 2-3 viikkoa. Kuvauksiin on hyvä ottaa mukaan jokin helposti puettava vaate mukaan esim.kylpytakki pieniä taukoja varten. Kaikista mieluiten kuvaan alasävykuvia joissa näkyy vähän vain sieltä täältä. Kuvaan myös mielelläni osakuvia eli kuvassa näkyy esim. vain rinnat,pakarat tai vaikkapa pelkkää selkää. Kuvaan pääsääntöisesti kotonani. Voidaan kuvata myös kotonasi ,kesällä rannalla tai jossain muussa syrjäisessä paikassa. Jos kuvataan kotonasi niin aikaa pitää varata kuvausten lisäksi noin 2 tuntia studion pystyttämiseen ja purkamiseen. Kuvaan Naisia ,Miehiä ,Pareja Muita kuvauksia esim. Häät ,Ristiäiset ,Synttärit  jne.